колев билд - строително ремонтни дейности

Монтаж гипсокартон

Монтаж гипсокартонГипскартонът е материал, който решава едновременно проблемите като звукоизолация, топлоизолация, акустика и пожароустойчивост. При това повърхността, която се обработва само в областа на фугите е готова за боя, тапет или полагане на всички видове декоративни мазилки и облицовки.С гипскартона можем да подравним идеално всякакви стени и тавани.Поради своята екологичност гипсокартона е подходящ за всякакъв вид помещения.И всичко това става бързо, качествено и евтино .Гипсокартона може да бъде няколко вида ,в зависимост в какви помещения ще се монтира.

1. Влагоустойчив гипскартон  в помещения с повишена влажност./GKI импрегниран зелен картон/

2.Файерборд -гипсови плоскости,при които  картона е заменен със стъклен  воал за специална пожарозащита.

3.Обикновен гипскартон/GKB бежов картон/ подходящ за вътрешни довършителни работи,преградни стени,предстенни обшивки,тавани и други.

Монтаж гипсокартонВ строително ремонтните работи с плоскостите от гипскартон не се исползва вода ,поади което те се отнасят към сухото строителство.Правилно монтираният гипскартон ни дава добър естетически вид, гладка повърхност,чист състав и дълък живот.

Гипскартонът е лесен за работа и монтаж.Гипскаронът се монтира по два начина на конструкция и на лепене , във вторият  случай  обикновенно за  обицоввка на стени.Той е паропропусклив , благодарение на множеството пори в гипса ,, може да диша,,регулирайки влажността в помещенията.Важното в случая е да отбележим ,че стена от гипскартон с дебелина 12,5 мм. и вата 50 мм.отговаря на стена  от 25 см.многокамерна тухла.

Предимства на гипскартона;

-екологичен

-естетичен

-с ниско тегло

-влагоусттойчив

-регулиращ топлината

-пожароустойчив

-акустичен

-лесен за обработка

Монтаж гипсокартонДа конкретизираме видовете гипскартон според предназначението им:

Влагоустойчивия гипскартон се исползва за мокри и влажни помещения като бани,тоалетни,съблекални и други.Подходящ за полагане на всичи видове облцивъчни керамични плочи.Задължително то в случаят грундиране на гипскартонените плоскости с дълбокопроникващ грунд.Желателно е да се ползва флексово лепило,като дебелината на слоя да е не повече от 3-4мм.Самото фугиране на плочите трябва да става с водоустойчиви фугиращи смеси,

Пожарозащитният гипскартон е прдназначен за облицовка на камини ,радиятори,вътрешни комини,котелни помещения.С една дума на места където се развиват високи температури.

Обикновенния гипскартон е най-масово използвания материал в сухото строителство.Той се исползва при направата на преградни стени,тавани и преградни стени,фигури,ниши.Подходящ за всички вътрешни строителноремонтни и довършителни работи.

Повече снимки може да видите тук