колев билд - строително ремонтни дейности

Топло и хидроизолации

ТоплоизолацииТоплоизолационните системи са едни от най-важните елементи от нашето жилище! Те намаляват нашите разходи за електрическа енергия и създават уют и комфорт във вашия дом.

През последните години тази тема беше обект на многократна дискусия и мненията по нея бяха най-различни.

С какво да топлоизолирам моят Дом са най-често задаваните въпроси. Вариантите са няколко:

  1. EPS  - F /фасаден стиропор/
  2. XPS  - фибран / екструдиран пенополистирол/
  3. Каменна вата
  4. Сайдинг

ЕPS   F /фасаден стиропор

Стиропорът е един от най добрите топлоизолационни материали.Той дължи своите топлоизолационни качества на затвореният въздух в гранулираният си състав.Гранулите съдържат до 98% въздух и само 2 % се пада на полестирола,изграждащ техните стени.Отличава се с малката  си хигроскопичност /0,05 -0,2 5%/ ,а водопглъщането му е не повече от 2-3% от обема.В еврпеиските страни стиропорът е един от най използваният материал за външна топлоизолация на стени и подпокривна топлоизплация.Причината за това е че клетъчната му структура,която пропуска водните пари,тоест топлоизолацията позволява на стените ,,  да дишат,,Съдържащата се или попаднала в тях влага постепенно се изпарява в околната среда,без опасност от замръзване през зимата.

Изработка топлоизолацииXPS Фибран /екструдиран пенополистирол/

Топлоизолационните плоскости Фибран се характеризират със своето високо и трайно термоизолационно свойство , минимално водопоглъщане,висока якост и плътност на натиск и стабилност.Това ги прави устийчиви  на  натоварване при случайни удари и натиск.Трудна възпламеняемост и отлична съвместимост със строителни материали като цемент ,вар,гипс и пясък.

Каменна минерална вата

За разлика от другите топлоизолационни системи каменната минерална вата е единственият материал ,който осигурява термо,звуко и пожароизолация на сгради.

Сайдинг

ТоплоизолацииСайдингът е нов не традиционен начин за фасадно топлоизолиране.Той замества старите строителни мазилки ,като се исползва както за нови така и за стари фасади.Сайдинга е високотехнологична фасадна,топло ,хидро и шумоизолационна система.Материалът от които е направен Сайдинга  е винил характеризиращсе с високата си устоичивост на атмосферни влияния и механични повреди.Качествата му водят до намаляване на разходите за отопление поради използваните при монтажа минерална вата и паропропускащо фолио.

Може да видите повече снимки в галерията ни като кликнете тук: