Wat eet een vlaamse gaai


29.09.2019 Auteur: Imen

Alle zangvogels zijn niet meteen verdwenen in het bos waar de Vlaamse Gaai leeft. De Duitse naam voor de gaai Eichelhäher typeert het gedrag. Broedt van half april tot in juni.

Dat betekent kletskous van de eikels. Van oorsprong zijn gaaien vrij schuwe bosvogels, maar net als merels en kool- en pimpelmezen, zijn ook gaaien hun horizon gaan verbreden en nu volop te vinden in parken en stadsrandzones. Gaaien proberen zich hiervan te ontdoen door een mierenbad te nemen. Spreekbeurt zoeken. Een legsel telt doorgaans vier tot zeven eieren. Want hij doet ook mee in die voedselketen.

Dan komt de knobbel op de snavel goed van pas. Hoe krijg je de gaai te zien. Bron en meer waarnemingen: Waarneming. Doe de Postcode Vogelcheck? Dan mogen ze pas het nest uit! Maar daar zitten weer allemaal kleine donkere streepjes!

Broedperiode — Half april — mei Aantal legsels — 1 Aantal eieren — 5 — 7 eieren Op plaatsen waar ze in de broedtijd nooit zijn te zien duiken ze opeens overal op en in bosrijke streken zijn er dan plotsklaps opvallend meer te zien. Hoe krijg je de gaai te zien? In de winter althans, want in het broedseizoen zijn gaaien opvallend stille vogels.
  • Ik kon niet zo snel zien welk soort vogel. Dat betekent kletskous van de eikels.
  • Je zou niet zeggen dat het familie is van de kraai, kauw en ekster.

Maar als de Vlaamse Gaai vliegt kun je wel zien dat hij bij de familie hoort, hij vliegt erg slordig, net zo als de Ekster. Hij vergeet alleen een aantal plekjes. De gaai is een beschermde inheemse diersoort. Daarna kunnen de ouders agressief worden tegen hun jongen. De Nederlandse gaaien blijven in Nederland in de buurt van hun broedgebied.

Soms komt er dan na een paar jaar een eikenboom te voorschijn. Taxonomische indeling. Hij vliegt naar een plek waar veel eikels liggen en neemt er een stuk of acht in zijn keel mee, wat eet een vlaamse gaai.

Een gaai stopt elke herfst ongeveer eikels weg in de aarde. Uitzonderingen op de verboden zijn opgenomen in de wet en de bijbehorende uitvoeringsregelgeving? Hij stop ze overal in de grond zodat hij overal voorraadjes heeft. Dan kan de Vlaamse Gaai er lekker van eten. De hond kwam dan meteen aangerend.

1. De Vlaamse Gaai

Maar als de Vlaamse Gaai vliegt kun je wel zien dat hij bij de familie hoort, hij vliegt erg slordig, net zo als de Ekster. Methaanzuur is een effectief ontkalkend middel, beter bekend als mierenzuur. Door gebruik te maken van deze website en hiernaast op accepteren te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.

In een vogel die andere vogels nabootst zag men ook een lolbroek. Boven op zijn kop is hij wat lichter van kleur. Maar voor hen is de eierschaal erg hard? Door de mooie kleuren valt de Vlaamse Gaai goed op. Is in Nederland een standvogel en talrijke broedvogel; tijdens invasies doortrekker in vrij groot aantal.

Navigatiemenu

Na ongeveer 16 dagen zijn ze zo groot dat ze uit het ei willen. Ik doe het over de Vlaamse gaai omdat er bij ons ook Vlaamse gaaien in de tuin zitten. Voedsel: De Vlaamse Gaai wordt beschouwd als de bosbouwer onder de vogels. Daarna kunnen de ouders agressief worden tegen hun jongen.

Hij is over heel Europa verspreid met uitzondering van het hoge noorden. In het broedseizoen is de gaai een waakzame en schuwe vogel die je best zoekt in het bos. Bron en meer waarnemingen: Waarneming. De gaai zal niet zo snel nestelen in de buurt van woonhuizen, wat eet een vlaamse gaai. Luid geschreeuw, niet te verwarren met het geluid van andere vogels.

De gaai is prachtig van kleur en tekening. In andere projecten Wikimedia Commons Wikispecies. Dat ziet er geinig uit.

Is in Nederland een standvogel en talrijke broedvogel; tijdens invasies doortrekker in vrij groot aantal. Hij probeert zoveel mogelijk eikels in een keer mee te nemen en dat lukt hem aardig. Die knobbel noemt men: de ei-tand. Plotseling hoorde hij zijn eigen fluitje.

Maar in het voorjaar kunnen ze ook heel aardige zangerige geluidjes maken, die men bij het horen eerst vaak niet zo gauw kan thuisbrengen. De hond kwam dan meteen aangerend. Meer weten over trends.


Gerelateerde publicaties:

E-mail: mail@varnaremonti.com
Adverteren op de portal varnaremonti.com