Profiel cultuur en maatschappij vakken


30.09.2019 Auteur: Heavenly

Dit mag, als de school dit van tevoren laat weten. Een leerling mag zelf nog een extra examenvak nemen, om zo te kunnen compenseren bij het examen. Daarnaast is er keuze voor één van de volgende profielkeuzevakken: management en organisatie, aardrijkskunde, maatschappijwetenschappen of een moderne vreemde taal Cultuur en Maatschappij: binnen dit profiel is het vak geschiedenis verplicht.

Dit zijn de vakken nederlands, engels, rekenen, maatschappijleer, culturele en kunstzinnige vorming of klassieke culturele vorming, lichamelijke opvoeding en op het vwo een tweede moderne vreemde taal. Belangrijk om daar bij de keuze van een profiel rekening mee te houden. Voor het profiel natuur en techniek wordt bijvoorbeeld gevraagd om een gemiddelde van minimaal een 6.

Elke middelbare school biedt alle vier de profielen aan. Voor het tweede profielkeuzevak is de keuze tussen: kunstvakken, filosofie of een moderne vreemde taal.

Dit zijn de vier profielen: Natuur en Techniek: binnen dit profiel zijn de vakken wiskunde B, natuurkunde en scheikunde verplicht.

Voor veel kinderen is het lastig om een keuze te maken uit de profiel cultuur en maatschappij vakken profielen. Voor het tweede profielkeuzevak is de keuze tussen: kunstvakken, filosofie of een moderne vreemde taal. Overigens is op de havo wiskunde niet verplicht met dit pakket. De school bepaalt zelf welke keuzevakken zij aanbiedt. Help mee.

  • Dit zijn de vakken nederlands, engels, rekenen, maatschappijleer, culturele en kunstzinnige vorming of klassieke culturele vorming, lichamelijke opvoeding en op het vwo een tweede moderne vreemde taal. Voor een studie op het HBO of de Universiteit wordt specifieke voorkennis verwacht.
  • Er zijn een aantal dingen van belang bij de keuze: Welke vakken vindt het kind leuk; Voor welke vakken haalt een kind goede cijfers; Welke vervolgopleiding wil het kind gaan doen, of welke richting wil het kind op; Welke keuzevakken biedt de school aan naast het profiel.

Het gemeenschappelijk deel Naast de profielvakken volgen alle kinderen ook de vakken uit het gemeenschappelijk deel. Een bepaald profiel of vak kan dan een vereiste zijn voor toelating tot de studie. Natuur en Gezondheid: binnen dit profiel zijn de vakken wiskunde A, biologie en scheikunde verplicht. Daarnaast is er keuze voor één van de volgende profielkeuzevakken: natuur, leven en technologie, aardrijkskunde of natuurkunde. Voor veel kinderen is het lastig om een keuze te maken uit de verschillende profielen.

Dit mag, als de school dit van tevoren laat weten.

  • Er is keuze uit vier verschillende profielen. Een bepaald profiel of vak kan dan een vereiste zijn voor toelating tot de studie.
  • Voor het tweede profielkeuzevak is de keuze tussen: kunstvakken, filosofie of een moderne vreemde taal. Daarnaast is er keuze voor één van de volgende profielkeuzevakken: management en organisatie, aardrijkskunde, maatschappijwetenschappen of een moderne vreemde taal Cultuur en Maatschappij: binnen dit profiel is het vak geschiedenis verplicht.

De mentor kan helpen met de keuze voor een profiel. De profielkeuze is belangrijk voor de vervolgopleiding! Het aanbod van keuzevakken kan afhankelijk zijn van de profielkeuze. De Boomhut. In het derde jaar van havo en vwo kiezen leerlingen een profiel!

Vakkenoverzicht

Overigens is op de havo wiskunde niet verplicht met dit pakket. Persoonlijke instellingen Registreren Aanmelden. In het derde jaar van havo en vwo kiezen leerlingen een profiel. Daarnaast wordt een keuze gemaakt voor één of twee profielkeuzevakken.

Afkomstig van Wikikidsleven en technologie, informatica, biologie of wiskunde D. Daarnaast is er keuze voor n van de volgende profielkeuzevakken: natuur, leven en technologie, aardrijkskunde of natuurkunde. Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Speciale pagina's Printvriendelijke versie Permanente koppeling Paginagegevens.

Maak profiel cultuur en maatschappij vakken account of meld je aan. Cultuur en Maatschappij staat bekend als pretpakket. Daarnaast is er keuze voor n van de volgende profielkeuzevakken: natuur, de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. De school hoeft niet alle profielkeuzevakken aan te bieden!

Wat houdt het profiel Cultuur & Maatschappij in?

Dit kan bijvoorbeeld via Qompas. Deze is voor iedereen, ongeacht je profiel, verplicht:. Er is keuze uit vier verschillende profielen. Kids KidsPortaal Nieuw artikel maken Plaatje uploaden.

Scholen mogen hiervoor zelf invulling geven.

  • Kids Kidsportaal Aanmelden Nieuwe pagina Plaatje uploaden.
  • Imago en doelen Cultuur en Maatschappij staat bekend als pretpakket.
  • Ook een profielkeuzetest kan helpen.
  • De M staat namelijk voor Maatschappij.

Dit kan bijvoorbeeld via Qompas. Ook een profielkeuzetest kan helpen. Sommige scholen stellen aanvullende eisen om een bepaald profiel te mogen doen! De profielkeuze is belangrijk voor de vervolgopleiding. De M staat namelijk voor Maatschappij. Daarnaast is er keuze voor twee profielkeuzevakken. Economie en Maatschappij: binnen dit profiel zijn de vakken wiskunde A, economie en geschiedenis verplicht.

Populaire thema's

Het profiel richt zich daarom ook op beroepen die te maken hebben met journalistiek , toerisme , hulp bij opvoeden , maatschappelijk werk , communicatie , kunst , psychologie of rechten. Op de havo is ook een moderne vreemde taal verplicht, op het vwo is wiskunde C verplicht.

Imago en doelen Cultuur en Maatschappij staat bekend als pretpakket.

Dit kan bijvoorbeeld via Qompas. Er is keuze uit vier verschillende profielen. Er zijn een aantal dingen van belang bij de keuze:.


Gerelateerde publicaties:

E-mail: mail@varnaremonti.com
Adverteren op de portal varnaremonti.com